OM

Intitiativtagare till #rosahoppet är Nadia Milotti (Lomma) & Ulrika Jigman (Lund).
Idén har funnits under några år att göra något rosa. När vi möttes för första gången våren 2014 på en nätverksträff, tändes tanken att göra något ihop. Vi träffades i början av sommaren 2014 och spånade idéer och upplägg, tills vi insåg att det här måste vi bara göra.

Den 5 oktober 2014 hade det motionsvänliga cykelloppet #rosahoppet sin premiär i Lund. Vår ambition är att det ska leva vidare i många år och vara ett återkommande och hållbart arrangemang för att engagera och uppmärksamma livet och kampen mot bröstcancer. Första året samlade vi in drygt 50 000 kr och andra året 93 000 kr.
I år hoppas vi slå dessa belopp tillsammans!

Den 2 oktober 2016 är det dags igen! Det finns valmöjlighet att cykla antingen 30 km eller 60 km. Loppet är öppet för alla! Gammal som ung, tränande som icke-tränande, cykelvan som cykelovan! Och gärna så rosa som möjligt!

#rosahoppet ska ge hopp och vara kul! – gärna på hjul.

Bidra gärna till vår insamling – alla gåvor och stöd är välkomna!
Samtliga deltagaravgifter går oavkortat till Cancerfonden för att stödja forskning och drabbade. Om man inte kan cykla och/eller vara med denna dag? Då uppmuntrar vi att motionera i rosa ändå, och skänka en slant i våra insamlingsbössor på Friskis & Svettis i Lund eller Friskis & Svettis i Lomma. Eller bara ut och gå – göra något, och på så sätt visa sitt stöd och bidra, med litet eller stort.

Vår starka och gemensamma drivkraft är att vi som är friska och orkar, måste kämpa och göra skillnad för de drabbade och som kanske inte själva orkar.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något!