Ensam är stark, eller? Team Anna.

Fredag 4 november 2016

Tänk er att hamna i en svår situation och plötsligt behöva genomföra en resa du aldrig önskat. Tvärtom – en resa som innefattar sjukdomen cancer – ett ord du knappt velat uttala eftersom det skrämmer dej så mycket.

Nåväl, när du väl är ombord på planet, och inte kan återvända till tiden före diagnosen, så behöver du tid för att smälta vad du ska ta dej igenom.

Och då behöver du vara själv, eller? Och har du egentligen några vänner som bryr sig?

En känsla av att vara ensam, som människa, kom över mej när jag drabbades av cancer och var så ofantligt sjuk. Och frågorna kom till mej vad jag behövde, både inom mej och frågor från närstående. Mitt val var att öppna upp mej och berätta för alla jag känner vad som hänt och mina tankar kring detta.

Och då blev jag lämnad i fred, eller? Och vad ville jag uppnå med att dela med mej?

Jag ville så innerligt få kärlek och bekräftelse och stöd. Och det fick jag! Med råge! En sådan enorm betydelse ni har för mej – alla nära och kära, ni mindre nära (avståndsmässigt eller avseende hur ofta vi har träffats) men lika kära – ni betyder världen för mej!

Detta blogginlägg är en dedikation till er alla som funnits för mej och familjen längs resans gång. Allt från presenter som virkad unicorn, blommor, kanelbullar på Kanelbullens dag, älsklingsprodukter från Rituals, smycken, promenader i Lödde Sandskog, damtidningar, boostande fysiska kort och dito kommentarer innehållandes massor av hjärtan och virtuella styrkekramar på Facebook till Ring of Harmony, lavendelpåse och familjefotografering på stranden.

En av mina vänner har visat vår familj stor omtanke på ett speciellt sätt. En kväll undrade Susanne om hon fick ställa frågan om någon av mina vänner ville cykla för Rosa Hoppet och bilda ett lag. Så föddes Team Anna. Det var många som ville cykla men inte alla kunde cykla med kort varsel. Inte mindre än 2 Team Anna-lag och ett extra lag om 4 ”Niklewski” bildades och söndagen den 2 oktober cyklade totalt 16 personer i: ”Team Anna”.

Det är något av det finaste någon har gjort för mej och det gav sådan kraft och energi. Tänk att ha ett helt eget lag! Jag kommer att skriva mer om denna speciella dag i ett annat blogginlägg så någon orkar läsa hela detta inlägget 🙂

Team Anna har genom Susannes försorg fixat hotellfrukost till mej och familjen på Clarion Malmö Live och en stor rosa bukett när jag var ledsen då jag fått veta att jag har en metastas. Varmt tack Susanne och Team Anna.

Det här kan vara den tuffaste resa jag behövt åka med på och ta mej igenom men jag har aldrig tidigare känt mej lika älskad och ompysslad och det är er allas förtjänst och jag älskar er till månen och tillbaka för det.

Vi är alla olika och vi gör på precis det sätt som passar just oss och vår familj bäst. I mitt fall har det varit att vara väldigt öppen och berätta hur jag mår och vad som händer. Hur hade du velat göra?

Jag sa rakt ut i luften att ”Jag vet inte hur jag ska kunna tacka för detta” när vi fått fina leksaker av en väns barn och min 5-åriga dotter utbrast från sitt hjärta: ”Inte jag heller!”

Så jag säger helt enkelt TACK och jag hoppas ni alla vet hur tacksam och lycklig jag är för att ni finns ❤

Varma kramar Anna

Detta inlägg publicerades i Annas Blogg. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ensam är stark, eller? Team Anna.

 1. Ella skriver:

  Fina Anna. Tänker ofta på dig, din familj o kampen mot cancer. Blir så ledsen att det ens finns och att inte alla kan få leva ett bra o lyckligt liv. Så bra att du delar med dig i din blogg så man vet vad som händer, när man bor en bit bort. Trots vi inte träffats så ofta har jag så härliga minnen med dig. Ex då du berättade när du väntade lilla Bella o gången efter då man fick hålla den fina lilla bebisen o nu är hon en vacker liten tjej.
  Kramar o energi i massor ❤❤

  Gilla

  • annanik74 skriver:

   Tack för att du skriver och för att du tänker på mej fina Ella❤️ Så många underbara minnen vi klädglada tjejer delar med varandra, dessa härliga kickoffer med allt skoj, kärlek och massor av kramar! Jag minns det också som igår när Bella låg i magen och resan till Stockholm med Bella i vagn och 2 gigantiska resväskor – en med gamla godingar att sälja – och jag hade inte reflekterat jättemycket över hur vi skulle ta oss fram i huvudstaden men alla Me&i-girls hjälpte mek! Tack vare Facebook känns det som att vi är nära trots att avståndet är långt – vi följer varandra! Många varma kramar till dej starka, fabulösa kvinna😘😘😘

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s