Kall om öronen, varm i hjärtat.

Överraskningar är härligt. När det är något som får magen att pirra av glädje och lycka. Om överraskningen är en 3,9 kilos högmalign sarkomtumör i magen så är det motsatsen till härligt = alldeles förfärligt.

Verkligheten och livet tog sannerligen ett gastkramande grepp om mej där i somras och erfarenheten av att bli diagnosticerad med aggressiv cancer har lärt mej att uppskatta och njuta varje minut av de bra dagarna.

Så inget ont utan något gott. Det låter klyschigt men på riktigt känner jag att jag tar vara på livet på ett nytt och visare sätt nu efter denna resa. Det där med att behöva se döden i vitögat och bestämt säga ”nej, det går inte, jag har tre fantastiska barn på 10, 7 och 5 år som behöver mej, så jag ska leva” har alltså inte enbart varit av ondo. Jag känner att jag lever nu och jag planerar för att leva. Det kanske är någon av er som känner igen sig i detta?

Idag till exempel så rakade jag av mej håret för jag vill hellre förekomma än förekommas av cytostatikabehandlingens biverkningar. Och vet ni, mina barn tyckte att jag blev så fin och att mitt stubb är mjukt och gosigt. Och min man tycker att jag till och med är snyggare nu. Det värmer hjärtat att höra. Vilken blåsig, solig och härlig lördag vi har idag – ut och njut och lev! Ha en fabulous helg fina ni!

Det här är mitt första trevande blogginlägg. Jag är så tacksam för att jag får vara en bloggförfattare på Rosa Hoppet och jag hoppas att ni vill följa min resa mot cancern, för livet.

img_6427Varma kramar Anna

Detta inlägg publicerades i Annas Blogg. Bokmärk permalänken.

38 kommentarer till Kall om öronen, varm i hjärtat.

 1. Fru Rydstav skriver:

  Underbara Anna!

  Gilla

 2. Jennie skriver:

  Tänker på dig! Varm kram ❤

  Gilla

 3. Nettan Olsson skriver:

  Håller med din make, du är vacker, det strålar om dig. Kämpa på och gå vinnande ur striden!

  Gilla

 4. Camilla skriver:

  Älskade Anna!
  – Säger ”Äntligen!”
  Love U! 💗💗💗🦄

  Gilla

 5. Camilla skriver:

  Som sagt, du ser ut som en modell på catwalken👍🏻. Lite Annie Lennoxlook😃

  Gilla

 6. Marie skriver:

  Fina Anna, följer dig mer än gärna och önskar dig all styrka på din resa.
  Varm kram från ”körledaren” i Värpingebacken 💖

  Gilla

  • annanik74 skriver:

   Tack så jättemycket, vad roligt att du vill följa mej😍 Tyckte ni var så fabulous när ni sjöng och peppade och så magiskt fick alla trötta som cyklade förbi att trampa på med förnyad styrka och ett stort leende på läpparna, varenda en! Kramar❤️

   Gilla

 7. Johanna Flodqvist skriver:

  Instämmer med O, F och B, du är grymt fin i snagg!! 💖💖💖💖
  Stor kram!!

  Gilla

 8. Anna Brock skriver:

  Åh, fina Anna, så bra du skriver, och vi är många runt om dig, som hejar o stöttar!! 💖💖💖

  Gilla

 9. Jenny skriver:

  Fina! 😘

  Gilla

 10. Lena skriver:

  Jag kommer att följa dig Anna! Jag känner igen mig i dina tankar – gjorde själv samma resa 2012 då jag hade bröstcancer och det var jag som drog ihop den Rosa kören i Värpinge-backen eftersom jag har engagerat mig i Rosa Hoppet. Först efteråt förstod jag vem du var som stod och lyssnade på oss så länge. Stor Kram (trots att vi inte känner varandra)!

  Gillad av 1 person

  • annanik74 skriver:

   Åhh vilket bra initiativ av dej💗 Ni sjöng oavbrutet (alldeles underbart) så jag ville inte störa och presentera mej utan viftade med Team Anna-skylten och tänkte att ni kanske såg😊 Vad härligt att höra av någon som känner igen sig i mina tankar och jag är glad att du vill följa mej! Varm kram Anna

   Gilla

 11. Anna Nennesson skriver:

  Fina Anna❤️!!! Tänker på dig och kommer följa dig när du besegrar den där skitcancern!! Du är jättefin och snygg😘!! Kramar Anna Nennesson

  Gilla

 12. Ullis skriver:

  Heja dig Anna! Vi känner inte varandra direkt men har träffats vid ett par tillfällen då du höll i Me&I-visningar och jag gillade dig direkt. Fick höra av en gemensam vän vad som drabbat dig och det gjorde mig verkligen ont. Varje gång jag kör förbi din gata tänker jag på dig…
  Jag vill gärna följa dig här och fortsätter att skicka varma tankar till dig! Kram

  Gilla

 13. Anna F skriver:

  Så fint skrivet Anna! JAG hejar på dig! ❤

  Gilla

 14. Sandra Jönsson skriver:

  Fina fantastiska människa!

  Gilla

 15. Anna skriver:

  Tänker på dig! Kram Anna

  Gilla

 16. Josef Boberg skriver:

  Krya på Dig ! – och tänk lite extra noga på vilken mat Du äter.

  ”Låta maten vara vår medicin och medicinen vår mat !” – sagt av Hippokrates för ca 2500 år sedan – och det gäller fortfarande – eller ?

  Mer om det ämnet på min URL-länk.

  Gilla

 17. Randi skriver:

  Tänker på dig ❤ Kramar Randi

  Gilla

 18. Stark – starkare – Anna

  Gilla

 19. Line skriver:

  💖

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s